Musical Awards Gala Optredens

Musical Awards Gala 2024

Op woensdagavond 24 april vond de 22e editie van het Musical Awards Gala plaats. Tijdens dit gala worden de belangrijkste musicalprijzen uitgereikt. Ook worden spetterende voorproefjes gegeven van musicals die aankomend seizoen in de theaters te zien zijn. Zo waren er spectaculaire optredens van onder meer Shrek de Musical, Sister Act en Elisabeth. Een aantal musicals is in het nieuwe seizoen ook in Amstelveen te bewonderen.

Spetterende opening van Saturday Night Fever
Het Musical Awards Gala werd op spetterende wijze geopend door de cast van Saturday Night Fever met in de hoofdrollen Buddy Vedder en Esmée Dekker. Helemaal zin gekregen in deze swingende musical met de grootste hits van The Bee Gees? Op vrijdag 31 januari, zaterdag 1 en zondag 2 februari zie je Saturday Night Fever in onze schouwburg.

Info & kaarten

Shrek de Musical
Met het nummer De Held gaven René van Kooten, Linda Verstraten en Q-shans Thode een muzikaal voorproefje van Shrek de Musical. De hitmusical met de geliefde oger is maar liefst vier keer te zien op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei 2025.

Info & kaarten

Winnaars Musical Awards
Jesus Christ Superstar is de grote winnaar van de 22e editie van het Musical Awards gala. De rockopera wist vijf van de veertien nominaties te verzilveren, onder meer voor beste grote musical en beste regie (Ivo van Hove). MELK, een brave new musical over het moederschap in al haar facetten van Stichting Nanoek, wist maar liefst vijf prijzen in de wacht te slepen. Onder meer voor beste kleine musical en beste script.

Ook De Mol en de paradijsvogel wist een gouden beeldje te veroveren. Laus Steenbeeke won voor zijn rol als Albert Mol de Musical Award voor beste mannelijke hoofdrol in een klein musical. De met sterren overladen musical is bij ons te zien op vrijdag 18 oktober.

Info & kaarten

Publieksprijzen
Naast de vakjury mocht ook het publiek weer stemmen op hun favoriete musical van het afgelopen seizoen en de musicals die nog steeds te zien zijn. De Friese spektakelmusical De Tocht werd door het publiek verkozen tot beste musical, de publieksprijs voor beste familiemusical ging naar De 3 Biggetjes met de meiden van K3.

De complete musical agenda
Voor musicalliefhebbers belooft seizoen 2024-2025 een prachtig theaterseizoen te worden. Met grote (originele) musicalproducties als Malle Babbe, Saturday Night Fever en Onze Jordaan is de agenda snel gevuld. Ook dit seizoen is er nog van alles te zien op musicalgebied, zoals de cabaretmusical Ver van je bed en Je, Anne.

Musical agenda